Matcha frosting

DUUR:

15 min. bereiding

 

BENODIGDHEDEN VOOR  12 CUPCAKES: 

 

225 gram boter

300 gram bloemsuiker

1 flesje vanille extract 

1 tbsp volle room (+/- 15 gram)

2 tsp culinaire matcha (+/- 3 gram)

12 cupcakes

 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verdeel de boter in stukken en klop deze 5 à 7 minuten op in de keukenmachine, duw met een pottenlikker regelmatig de zijkanten naar beneden en klop tot het een mooie massa is met een lichte kleur.
  2. Voeg vervolgens de helft van de bloemsuiker toe en mix op een lage stand tot de suiker is opgenomen in de boter, voeg vervolgens het vanille extract toe en mix nog ongeveer een minuut.
  3. Voeg de overige bloemsuiker toe en mix op lage stand tot de suiker opnieuw opgenomen werd. Verhoog de stand en klop gedurende 3 minuten.
  4. Tot slot, voeg de room toe en mix op lage stand tot alles vermengd is. Eens gemengd, verhoog de snelheid en klop nog 3 à 5 minuten om de frosting nog luchtiger te maken.
  5. Doe je frosting in een spuitzak en spuit  op je favoriete cupcakes. 
  6. Smakelijk! 

 

Bewaar je cupcakes met frosting in de koelkast.

 

In dit recept hebben we Amerikaanse maatlepels gebruikt. Ter indicatie hebben we ook de hoeveelheden in gram of ml uitgedrukt, zodat dit recept door iedereen gemaakt kan worden. 

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published