Matcha Marmer cake

20 min. + 60 min. in de oven

 

BENODIGHEDEN: 

1 cakevorm

 

2 el cacaopoeder opgelost in 2 el warme melk

2 tl culinaire matcha opgelost in 1tl warm water

175 gram suiker

2 zakjes vanillesuiker

175 gram zachte boter

3 eieren

250 gram zelfrijzende bloem

150ml melk

 

 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker luchtig op tot een witte schuimmassa of tot de suikerkorreltjes opgelost zijn. Roer vervolgens de eieren er één voor één door. 
  3. Zeef de bloem en spatel de bloem afwisselend met de melk door het botermengsel. Verdeel het deeg nu over 2 kommen, één voor de cacao en één voor de matcha. 
  4. Voeg aan één kom het cacaopoeder opgelost in warme melk toe en meng alles tot je een mooi chocoladedeeg krijgt.
  5. Voeg aan de andere kom het culinaire matchapoeder opgelost in warm water toe en meng alles tot je een mooi groen deeg krijgt.
  6. Bestrijk je cakevorm met boter of bestuif het met bloem. Voeg afwisselend matcha deeg en chocolade deeg toe en ga er uiteindelijk nog eens door met een prikker om zo het marmer effect te bekomen. 
  7. Zet de cake in de voorverwarmde oven en bak hem gedurende 50 à 60 minuten (afhankelijk van je oven en vorm). Controleer na 50 minuten met een prikker, als die er proper uitkomt, haal je de cake uit de oven. Zo niet, herhaal je dit proces na 60 minuten. Laat de cake uit de oven nog zo’n 5 minuten staan in zijn vorm alvorens hem eruit te halen. 
  8. Laat afkoelen op een rooster.
  9. Smakelijk! 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published