Mini Matcha Cheesecakes

DUUR:

30 min. bereiding + min. 4h in de koelkast

 

BENODIGDHEDEN VOOR  4 MINI CHEESECAKES: 

 

250 gram cream cheese

1 tsp vanille extract (+/- 4 gram)

3 tbsp basterdsuiker (+/- 35 gram)

1 tbsp culinaire matcha (+/- 6 gram)

5 tbsp warm water (+/-75 ml)

4 blaadjes gelatine

350 ml volle room (+35% VG)

 

VOOR DE BODEM:

250 gram speculoos

75 gram boter

 

4 serveerringen van +/- 10cm doorsnee + bakpapier

 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Voor de bodem: smelt de boter en verbrijzel de speculoos en meng deze vervolgens onder elkaar. Plaats je serveerringen op bakpapier en vul de bodem met het speculoosmengsel. Druk goed aan met een lepel en plaats deze in de koelkast.
  2. Klop de cream cheese samen met het vanille extract en de suiker op.
  3. Whisk matcha poeder in 80°C water los totdat er geen brokjes meer zijn
  4. Plaats de gelatine blaadjes gedurende 5 min in potje koud water tot ze zacht zijn. Haal ze er vervolgens uit en wring het overbodige water eruit.
  5. Verwarm 100 ml volle room op een laag vuurtje. Zodra deze warm is, haal je het pannetje van het vuur en meng je de gelatine eronder totdat deze opgelost is. 
  6. Meng vervolgens het kaasmengsel met de matcha en het roommengsel tot één geheel en plaats het 10min in de koelkast.
  7. Klop in de tussentijd de overige room op tot er pieken zichtbaar worden. 
  8. Na 10 min spatel je de opgeklopte room rustig onder het mengsel.
  9. Verdeel het mengsel vervolgens over de 4 serveerringen bovenop de speculoosbodem en strijk de bovenkant mooi glad met een spatel. 
  10. Zet het geheel gedurende minimum 4 uur in de koelkast.
  11. Haal de cheesecake uit de ring alvorens te serveren. Werk eventueel af met wat matchapoeder. 
  12. Smakelijk!

 

Bewaar je cheesecakes in de koelkast.

 

In dit recept hebben we Amerikaanse maatlepels gebruikt. Ter indicatie hebben we ook de hoeveelheden in gram of ml uitgedrukt, zodat dit recept door iedereen gemaakt kan worden. 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published